Kulcs a sikerhez

kulcsasikerhez logoA Szövetség a Közös Célokért következő Európai Uniós pályázata 2010. december 1-én indult „Kulcs a sikerhez" címmel. A projekt a Magyarország Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg 2010. december 1. és 2011. november 30. között, a célcsoport pedig a szlovák-magyar határ mentén működő kis és középvállalkozások.

 

A Kulcs a sikerhez című projekt rövid összefoglalója az alábbiakban olvasható, illetve letölthető *.doc formátumban. „Fókuszban a határmenti térség kis – és középvállalkozói versenyképességének a javítása

Podpora konkurencieschopnosti malých a stredných podnikateĺov v prihraničnej oblasti vo fókuse - Kód projektu:HUSK/0901/1.1.1/0015"

A projekt a Magyarország Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg.

Megvalósitás: 2010.12.01 – 2011.11.30

A projekt költségvetése: 1 500 000 EURO

A projektet megvalósitó partnerek:

EURO-WORLD – BAU Nemzetközi Területfejlesztési Közhasznú Non- profit Kft. - Vezető partner - Tevékenységénél fogva gesztora, szakmai irányítója a Partnerségnek.

Szövetség a Közös Célokért – Külföldi partner - A Szövetség a Közös Célokért kiterjedt irodahálózata, gazdag szervezési és tanácsadási tevékenységével, valamint a működtetett adatbázisai segítségével információs tevékenységet biztosit be a projektben a helyi vállalkozók megszólításával a és az elmélet és gyakorlati képzések megszervezésével.

A ROVÁS – projekt partner A ROVAS Egyesület gyakorlott oktatókból áll, elméleti és gyakorlati segítséget tudnak nyújtani a projektben tervezett képzések megvalósításánál.

Perin önkormányzat– projekt partner-a projektben létrehozott Vállalkozói Konferencia Központ helyszíne.

Hejce önkormányzat – projekt partner-a turisztikai vállalkozások részére létrehozott gyakorlati Tanház létrehozása.

32 nem támogatott partner- a térségben található önkormányzatok.

Célcsoport : Határ mentén működő kis és középvállalkozások

A projekt célja:

A határmenti térségben dolgozó és leendő kis és középvállalkozók versenyképességének a javítása, ezen belül is a határon átnyúló turizmussal, és a szabadidős turisztikai tevékenységek fejlesztésével, a kis- és középvállakozók megerősítésével ill. önfoglalkoztatásával.A projekt célja, hogy a térségben található kis és középvállalkozók elméleti és gyakorlati segitséget kapjanak tevékenységük folytatásához ill. megerősitéséhez a következő megvalósitani kívánt tevékenységek segitségével:

A projekt keretében három ingatlan kerül felújitásra, melyek Elméleti és Gyakorlati Oktató Központként,/ Miskolc ill. Perény/ ill. Bemutató-Oktató Tanházként /Hejce/ fognak szolgálni

A projekt keretében Vállalkozói Klub jön létre- A Vállalkozói Klub tagjait a támogatott és a nem támogatott Partnerek segitségével, ill. rajtuk keresztül szólitjuk meg információs napok keretén belül, ill. személyes felkereséssel. A megszólitott vállalkozók kérdőivek kitöltése útján jelentkezhetnek a Vállalkozói Klubba ill. a projekt keretén belül szervezett képzésekre.

Oktatások, képzések lebonyolitása a létrehozott oktatói központokban. Oktatás biztositása összesen 80 vállakozó részére.

A projekt eredményeinek elkészitése – 60 oldalas kiadvány a projekt eredményeiről a képzések kiértékeléséről.

45 perces oktató film készitése a projektről.

Közös weboldal készitése, ahol a vállalkozások ingyen megjelenithetik szolgáltatásaikat.

Zárókonferencia megszervezése, amelyen képviseltetik magukat a két ország szaktekintélyei.

Kapcsolattartók:

Kémeriné Szabó Klára- VITEA Alapitvány

Pogány Erzsébet - Szövetség a Közös Célokért (e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )

Andrássy Zsuzsanna - Szövetség a Közös Célokért (e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )