Közösen közös nyelven

huskinfonet-banner-hu

2012. október 1-jén megkezdődött az Információs Társadalomért Alapítvány (HU) és a Szövetség a Közös Célokért (SK) „Közösen közös nyelven – Spoločne spoločnou rečou" című közös pályázatának megvalósítása magyar-szlovák határon átnyúló együttműködés keretében. Célunk a határ menti kis- és középvállalkozások támogatása egy olyan szolgáltatás csomaggal és információrendszerrel, amely segítségükre lehet a vállalkozásuk fejlesztésében.

A projekt keretén belül kialakítunk egy olyan kétnyelvű, elektronikus, videó alapú oktatási felületet (eLearning) is tartalmazó weboldalt, amelyen a vállalkozások kifejezetten aktuális, máshol csak nehezen és drágán elérhető ismereteket kapnak helytől és időtől függetlenül.

A két nyelven elérhető, közérthető tananyagok áttekintik az országainkra jellemző törvényi, és gazdasági háttérismereteket is (például adózás, pályázati források, sikeres pályázatírás, közbeszerzés, vállalkozási ismeretek stb.), így jól hasznosítható, gyakorlatias segítséget nyújtnak a határ bármely oldalán tevékenykedő, illetve tevékenységüket határ másik oldalán elindítani szándékozó kis- és középvállalkozásoknak.

Szintén a projekt szerves részét képezi egy partnerkereső és projektötlet megosztó adatbázis, amely lehetőséget nyújt a regisztrált felhasználóknak, hogy projektjeik megvalósításához, nemzeti és EU-s pályázatokon való induláshoz megfelelő partnert találhassanak a régióban. Ezzel megerősíthetjük a határ menti vállalkozások gazdasági és szociális együttműködését, hiszen a létrejövő új projektek megvalósítása a térségen belül marad, a forrás itt használódik fel. Így az átadott ismeretek, közös projektek kidolgozása, megvalósítása elősegíti a határ menti térség vállalkozásainak fejlődését, versenyképességének növekedését. A projektről további információ az http://husk.infota.org, http://husk.info-net.sk oldalakon található, vagy e-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címeken kérhető.

Ezúton szeretnénk felkínálni a projekt során előálló szolgáltatások (oktató rendszer, projektötlet megosztó, partnerkereső adatbázis, fórum, hírlevél) ingyenes felhasználását. Ehhez kérjük a mellékelt regisztrációs kérdőív kitöltését és elküldését a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.

Kérdőív letöltése

Bízván abban, hogy vállalkozása hasznos tudással, információkkal, partnerekkel, ötletekkel gazdagodik, örvendünk együttműködési szándékának.

Pogány Erzsébet
Szövetség a Közös Célokért

Dr. Kiss Ferenc
Információs Társadalomért Alapítvány

Jelen kiadvány tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. A program honlapja: http://www.husk-cbc.eu Magyarország – Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007- 2013
Közösen közös nyelven HUSK/1101/1.5.1 projekt.