Vállalkozói készségek és kompetenciák fejlesztése a szakoktatásban (Enterpreneur+)

ErasmusPlus.jpgAVállalkozói készségek és kompetenciák fejlesztése a szakoktatásban
 nevű projekt fő célja egy olyan oktatási módszertan kidolgozása, amely on- line és off-line eszközök kombinálásával, iskolákon- és határokon átívelő tanulói hálózatok szervezésével és egy támogató iskolai-tanári rendszer bevezetésével megoldást ajánl a vállalkozói készségek és kompetenciák oktatására a szakképzésben, a turizmus területére fókuszálva.

A projekt vezetője és egyben pályázó szervezete a Herman Ottó Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.


A projektben résztvevő partnerek:

-       Interregió Fórum Egyesület

-       Szövetség a Közös Célokért társulás (Združenie za spoločné ciele)

-       Hargita Megyéért Egyesület (Asociatia pentru Judetul Harghita)

A projekt neve magyarul: Vállalkozói készségek és kompetenciák fejlesztése a szakoktatásban

A projekt neve angolul: Development of Entrepreneurial Skills and Competences in the Vocational Education

Program: Erasmus+

Key action:Cooperation for innovation and the exchange of good practices

Action: Strategic Partnerships

A projekt fő célkitűzése: innovációfejlesztés

Felhívás: 2017 (1. forduló)

A projekt rövidítése (mozaikszava): Entrepreneur+

Tervezett indulás: 2017. október 31 (teljes futamidő: 24 hónap)

A projekt lezárásának időpontja: 2019. október 30

A pályázó szervezet hivatalos neve: Herman Ottó Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

A pályázó szervezet nemzeti irodája: HU01 (Magyarország) 

Bővebben...

A vállalkozás népszerűsítése a szakképzésben (ProVoCent)

A komáromi székhelyű Szövetség a Közös Célokért együttműködő partnerként egy közös projektet valósít meg a budapesti Interregio Fórum Egyesülettel. A Szlovákia és Magyarország közötti határon átnyúló együttműködési projekt  célja a vállalkozói készségek fejlesztése a szakképzés területén és a határon átnyúló szakmai együttműködés hatékonyabbá tétele és erősítése.

A projekt vezető partnere, a budapesti székhelyű Interregio Fórum Egyesület, közhasznú szervezetként alakult 1997-ben. Célja az innovatív gyakorlatok kidolgozása és terjesztése a Duna Régióban. Az Egyesület profilja a regionális együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázása, az új lehetőségek és innovációs gyakorlatok terjesztése. Legfontosabb fókusz-területük az infokommunikáció újszerű alkalmazása olyan területeken mint az oktatás és a turizmus-fejlesztés. Partnerünk számos eredményesen befejezett és jelenleg is futó projekttel büszkélkedhet, amelyek közül a Duna régió szakképzési klaszter kialakítását emelnénk ki.

Az Egyesületről, annak partnereiről és projektjeik részleteiről az interregioforum.hu weboldalon tájékozódhatnak. A kapcsolattartási e-mail címük: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

A pályázat részletes adatai:

A pályázatot az Európai Regionális Fejlesztési Alaphoz az InterRegio Forum Association (Interregio Fórum Egyesület) adta be mint vezető partner, SKHU/1601 számmal.

A pályázat pontos regisztrációs száma: SKHU/1601/4.1/062

-     A program hivatalos megnevezése: Interreg V-A Slovakia Hungary Cross Border Cooperation Programme. (Interreg V-A Szlovákia-Magyarország határon átnyúló együttműködési program).

-      A pályázat hivatalos megnevezése: Promoting Enterpreneurship in the Vocational Education. (A vállalkozás népszerűsítése a szakképzésben)

-         A projekt mozaikszava: ProVocEnt.

Bővebben...

Közösen közös nyelven

huskinfonet-banner-hu

2012. október 1-jén megkezdődött az Információs Társadalomért Alapítvány (HU) és a Szövetség a Közös Célokért (SK) „Közösen közös nyelven – Spoločne spoločnou rečou" című közös pályázatának megvalósítása magyar-szlovák határon átnyúló együttműködés keretében. Célunk a határ menti kis- és középvállalkozások támogatása egy olyan szolgáltatás csomaggal és információrendszerrel, amely segítségükre lehet a vállalkozásuk fejlesztésében.

Bővebben...

Gazdasági szakemberek képzése országhatáron átnyúló távoktatási hálózatban

69 1A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézete és a Kassai Műszaki Egyetem Közgazdasági Karának Regionális Tudomány és Menedzsment tanszéke közötti együttműködés már több mint egy évtizedre vezethető vissza.

Bővebben...

Magyar-szlovák határon átnyúló partneri együttműködés a felnőttképzés és a szakképzés területén

66-1Magyar-szlovák határon átnyúló partneri együttműködés a felnőttképzés és a szakképzés területén, a győri székhelyű Graf-Get Számítástechnikai kft. Akkreditált Felnőttképző és a szlovákiai székhelyű Szövetség a Közös Célokért társulás között.

Bővebben...

A régiófejlesztés forrásai

A program alapvető célkitűzése a jövőbeli programkészítéshez, a stratégiai fejlesztési programok előkészítéséhez, az EU-alapok nyújtotta támogatások fogadásához szükséges kapacitások bővítése.

Bővebben...

A határmenti együttműködés új lehetőségei az EU-ban a 2007–2013-as időszakban

A Pro Professione közhasznú Alapítvány 1992. vége óta működik Budapesten, Az Alapítvány célja a határon túli magyar közösségi kezdeményezések támogatása különös tekintettel az oktatás, tudományos utánpótlás és tudományos kutatás ill. a vidékfejlesztés és a határon átnyúló kapcsolatok fejlesztése területén.

Bővebben...

Kulcs a sikerhez

kulcsasikerhez logoA Szövetség a Közös Célokért következő Európai Uniós pályázata 2010. december 1-én indult „Kulcs a sikerhez" címmel. A projekt a Magyarország Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg 2010. december 1. és 2011. november 30. között, a célcsoport pedig a szlovák-magyar határ mentén működő kis és középvállalkozások.

 

Bővebben...